dinsdag 26 juli 2011

Geshopt in Schotland!

Ja, ik ben weer terug van weggeweest! Gisteren ben ik thuisgekomen van mijn vakantie in Schotland, ik heb daar met mijn ouders en zus een rondreis gemaakt van 12 dagen en natuurlijk heb ik ook goed geshopt! Zie hier het resultaat:

Op de 2e dag gingen we meteen naar Edinburgh om te winkelen en we zijn later nog een keer geweest omdat mijn zus toch nog iets van de Lush wilde.

'Aussie 3 minute miracle'
Deze had ik al verschillende keren in video's van Amerikaanse youtubers gezien en ik wilde 'm echt graag hebben. Maarja in Nederland kun je dit merk echt moeilijk verkrijgen en via internet was ie hartstikke duur! Maar we liepen even in een supermarkt en toen liep ik as always even door de gang met  beautyproducten en toen zag een ineens een schap vol Aussie producten! Dus toen heb ik 'm natuurlijk meegenomen, ik heb 'm al 2x gebruikt en ik vind 'm echt geweldig! Hij ruikt heel lekker en maakt mijn haar zooooo zacht! (: 

Deze koste 4 pond, want rond de 5 euro is (denk ik), maar hij is het dubbel en dwars waard!'Pure 3 in 1 make up removal, complete cleansing wipes'
 Deze heb ik bij de Poundland gekocht, een soort action, ze hebben echt van alles en het kost allemaal 1 pond! Deze doekjes waren 2 voor 1 pond en ik dacht nouja ik probeer ze wel even, dus ik kocht een pakje en mijn zus ook.Ik had niet echt hoge verwachtingen van dit product, vaak gaan mijn ogen prikken en worden ze helemaal rood. Maar deze doekjes zijn echt geweldig! Ze halen mijn make-up er goed af en mijn ogen prikken niet! Ik heb later nog 2 pakjes gekocht omdat ik ze zo goed vind en omdat ze natuurlijk lekker goedkoop waren! 

'Vitamine E Face Mist, The body shop'
Met deze spray kun je je make-up 'setten', dus dan blijf het langer en beter zitten.
Mijn zus had deze al eerder gehad en ik vond 'm altijd veel te duur, want in Nederland kost ie 11 euro!
In Schotland was deze maar 7 pond en ik had bij de ingang van de winkel een bonnetje van 3 pond korting bij besteding van 5 pond, dus ik heb 'm voor 4 pond gekocht. Wat dus echt heel weinig is en ik vind 'm echt fijn! Dit kocht ik een random winkeltje in Aberfeldy, ik was mijn pincet vergeten en ik heb nooit echt een goede 'tweezer' gehad voor mijn wenkbrauwen. Ik vond glasvijlen ook altijd vrij duur en had het er nooit echt voor over omdat ik toch die van mijn moeder kon gebruiken. Maar deze koste 1,25 pond en hij is gewoon goed en paste leuk bij mijn pincet! 


Etherische olie's zijn vaak toch best duur en ik ben altijd op zoek naar goedkope versies die ook gewoon lekker ruiken! Ik vond deze ook weer een random-winkel. Ik heb de geur 'orange spice', een beetje een warme wintergeur en de geur 'cool water', wat het zelfde ruikt als het geurtje van Davidoff. Ik moet nog wel een olie-brandertje aanschaffen, dus ik ren binnenkort nog maar even naar de xenos.

'I love... raspberry&blackberry bubble bath & shower crème en  body butter'

Dit is een beetje de neppe versie van Philosophy, de dure douchegels die er echt heel leuk uitzien en heerlijk ruiken. Deze kocht ik bij de Superdrug, gewoon een drogist. En er was net een actie 2 voor 2,99, dat kon ik natuurlijk niet later liggen! Sinds ik echt heel erg van zoete geuren en bosvruchten houd was dit echt de perfecte combi voor mij! Bij Julian Graves, een thee/noten/koffie winkeltje in Edinburgh kocht ik deze 3 theetjes! 2 ervan zijn cadeautjes, maar toch. De 'Sleep easy' van Clipper kocht ik voor mezelf, omdat soms echt urenlang naar het plafond lig te staren terwijl ik echt wil slapen omdat ik de volgende dag weer naar school moet. Hij stinkt echt verschrikkelijk en volgens mijn zus ruikt ie naar kots, wat eigenlijk wel een beetje zo is. Maar hij is echt verschrikkelijk lekker!  Of de thee echt werkt weet ik niet maar hij is in ieder geval heel lekker!  Verder kocht ik de 'lemon & ginger' en 'wild berry' van  hetzelfde merk. Ik vind dat Clipper echt hele leuke verpakkingen heeft en het is allemaal nog organisch en gerecycled ook! 

En dan nu mijn favoriet: LUSH! 

Lush is in de UK echt een stuk goedkoper dan in Nederland. Waarschijnlijk omdat het daar vandaan komt. Omdat ik nooit echt helemaal los ga bij de lush en heel veel uitgeef heb ik dat nu ook niet gedaan. Ik kocht 3 dingen:

'Sparkle toothy tabs'
De inmiddels welbekende toothy tabs zijn er nu ook in 4 andere smaken en ik was wel benieuwd naar deze. Hij bevat citroen, grapefruit en zwarte peper. Als je de tab in je mond doet en kauwt proef je de frisse citroen en grapefruit en als je je tanden ermee hebt gepoetst prikt je tong van de zwarte peper. Heel apart maar wel lekker!
Deze koste 2,50 pond. 'Each Peach (and two's a pear) Massage bar'

Ik gebruik de massage bar's van Lush gewoon als body butter. En ik houd echt van frisse citrus geuren en dit was de enige die echt fris rook en een vriendin van mij had 'm ook al en die zei dat ie echt heel fijn was. Ik heb 'm  nog niet geprobeerd maar het ruikt nu al lekker mijn kastje met Lush spullen.
'Lemslip butter cream soap'

Ik pakte deze toevallig uit de stapel met zeepjes en ik wilde eigenlijk geen zeepjes meer kopen omdat ik ze toch zelden gebruik. Maar ik kon de heerlijk frisse citroengeur (alweer) niet weerstaan. Hij ruikt niet alleen fris maar heeft ook iets zachts en zoets, dat komt door de kokosnootolie die erin zit. Eigenlijk is deze bedoeld voor de vette huid, die ik niet heb maar hij ruikt gewoon veel te lekker. 


Een armband van de Primark! Deze vond ik gewoon mooi met de blaadjes en de kraaltjes. Hij koste maar 2,50 dus ik nam 'm mee. 


Ik heb in New Castle bij een outlet center eindelijk een maxi dress gevonden. Dit is alleen de print, ik kreeg de hele jurk niet goed op de foto en hij is eigenlijk iets te groot van boven en dat gaat mijn mama nog even voor me fiksen. Hij is van Kurt Muller en koste normaal 65 pond, in de outlet 40 pond en toen ging er nog 50% af dus ik heb er uiteindelijk 20 pond voor betaald. 


Bij de New Look vond ik ook eindelijk een spijkerjasje dat naar mijn zijn was! Ik zoek echt al maanden naar het perfecte niet al te dure spijkerjasje en ik heb 'm gevonden! En hij koste maar 16.99 pond.


Een fake-chanel bag van de primark, ik vind de Chanel tassen met die wafel-print zo mooi en ik wilde echt een mooie look-a-like en die vond ik bij de Primark voor 6 pond!

Dit is niet alles wat ik heb gekocht, ik bedenk me net dat ik nog 2 bikini bags heb gekocht bij de Primark, die ik meer als toilettasjes wil gebruiken. En ik heb ook een paars/grijze trenchcoat meegenomen bij de primark. Verder heb ik nog wel wat losse spulletjes gekocht, maar het is uiteindelijk toch best wel heel veel. [a]

xoxo Laura 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten