dinsdag 11 oktober 2011

Recept: Risotto met champignons en courgette


Ik heb weer een receptje voor jullie! Een overheerlijke risotto met o.a. champignons en courgette! Het recept is van mijn zus en ze kan echt heel lekker koken. Ze werkt dan ook in de keuken en doet een koksopleiding. Als ze in het weekend thuis is kookt ze graag voor ons hele gezin en sinds ik vegetarisch ben moet ze voor mij altijd iets anders verzinnen. Maar dat doet ze goed! Vorig weekend heeft ze deze risotto 'verzonnen', ze zegt zelf altijd dat ze zomaar iets doet/probeert, het is nu wel goed uitgepakt!
(daarom staan er ook geen exacte hoeveelheden bij)

Ingredienten:
Bouillon 
Risottorijst
Courgette
Champignons
Komijnenkaas
Room
Peper
Zout
Basilicum
Olie 
Pijnboompitjes 

Bereiding:

Kook ong. een halve liter water (ligt aan de hoeveelheid rijst)(hoe meer rijst hoe meer water) Doe hier een blokje tuinkruiden bouillon bij. Zet dit in een pannetje op het vuur. (het moet koken) Snij de courgette en de champignons fijn. En bak ze heel even gaar. Rasp de komijnenkaas. En snijd de basilicum fijn. Pak een nieuw pannetje (steelpan, of een normale) doe hier olie in en laat deze warm worden. Belangrijk is dat de pan een hoge rand heeft want hier gaan we de risotto maken. Wanneer de olie warm is doe je de risottorijst erin en laat je deze even bakken totdat deze glazig is. Wanneer de risotto glazig is, pak je de bouillon en ga je deze schep voor schep (soeplepel) bij de risotto doen. Wacht altijd totdat de bouillon is opgenomen door de rijst voordat je er een nieuwe bij doet. Nu is het tijd om tussendoor te proeven in het begin is de rijst nog hard. Je wilt de rijst zacht maar nog wel met een bite. Een beetje al dente. (net als bij pasta) Wanneer je de rijst goed genoeg vind zet je de bouillon opzij. En pak je de kaas en doet deze erdoorheen. Deze zal smelten waardoor je rijst romiger wordt. Ook de champignons en de courgette mogen erbij.  Pak de peper en zout en kruid de rijst op smaak. Doe de basilicum erbij en roer het geheel goed door. Wanneer je rijst nog een beetje aan de droge kant is doe je er nog wat room bij. Schep de rijst op het bord doe er nog een beetje basilicum over en wat pijnboompitjes en je heerlijke vegetarische maaltijd is klaar! 
Enjoy!



xoxo



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen